Мектеп асханасы
24.10.2023 жылы мектеп асханасының ас әзірлеу блогының тазалығына, ас әзірлейтін ыдыстарына, тамақтың сапасына тексеру жұмыстары жүргізілді.
Тексерісбарысында анықталды:
1.Жалпы асхананың санитарлық жағдайы, аспаздардың сыртқы киім үлгісі, барлық санитарлық талапқа сай. Уақытылы медициналық тексерістен өтіп тұрады.
2.Мектеп асханасында дайын және жартылай дайын өнімдердің сақталуын тексеру барысында өнімдер көршілестігі сақталатындығы анықталып, ескерілді.
3.Тоңазытқыштың тазалығы нормаға сай, әр азық-түлік тоңазытқышта өз орындарына қойылған. Ет өнімдері жеке сақталады.
4.Ыдыстар жеткілікті, ыдыс жуатын бөлме таза, әр ыдыс орынды қойылған, ескі ыдыстарды жаңарту керектігі ескерілді.
5.Тексеріс барысында мектеп асханасында тиым салынған азық-түліктің сақталMayтындығы анықталып,ескертілді.
6.Тамақ өнімдері және азық-түлік шикізаттарының сертификаттары талаптарға сай екені анықталды.
7.Schoolchildren ұсынылатын сусындар мен шырындардың өз көлемінде құйылып, берілетіндігі анықталды.
8.1-4 сынып оқушылары ұйымдасқан түрде тамақтанады. Үзіліске қоңырау басталғанға дейін үстелдер жасаулы тұрады.
Комиссия мүшелері тамақтың дәмін көріп, сапасы анықталды.
Осы күнге ұсынылған ас мәзірі:
1. Винегрет
2. Тефтели
3.макаронгарнирі
4. Свитаминімен кисель
5. Алма
6. Нан
Ескертулер мен ұсыныстар:
1.Басмәзір бойынша әзірленетінсамса,сырники,картоптан әзірленген бәліш, орамжапырақтан әзірленген бәліш,тоқаштардыңбағалары жазылып,жария етілсін.
2.Күнделікті азық-түліктің мерзімі, уақытылы жазылсын.
3.Пікірлер,ұсыныстар мен шағымдар дәптері уақытылы толтырылуы қадағалансын.